18.9.2023

HELMIKAHVILA – MAUKAS JA MUTKATON

Monipuolinen Helmikahvila palvelee aamuvarhaisesta iltaviiteen jokaisena arkipäivänä. Päivä alkaa runsaalla ja monipuolisella aamiaisella ja on tarjolla hotellissa majoittuvien lisäksi myös kaikille kaupunkilaisille. Aamiainen on tarjolla maanantaista perjantaihin klo 6.30–10.30 välisenä aikana. Lauantaisin ja sunnuntaisin aamiaista voi nauttia aamuseitsemästä puoleen päivään saakka.

Suosittu ja runsas aamiainen – ihana turkulainen aamu!

Helmikahvilan hotellitason aamiainen on tarjolla noutopöydästä, josta voit valita toiveesi mukaisen aterian lämpimistä ja kylmistä vaihtoehdoista. Oletpa sitten aamupuuron, luonnonjogurtin tai munakkaan ystävä, löydät varmasti mieleisesi aamiaiskokonaisuuden. Munakkaan viereen rapeaa pekonia tai prinssinnakkeja; karjalanpiirakan päälle tietenkin munavoita ja isompaan nälkään vielä röstiperunaa. Onko röstiperuna jo ennestään tuttu tuote? Suosittelemme maistamaan, jos ei!

Helmessä leivotaan päivittäin

Aamiaisen sydän on useimmille leipä. Helmikahvilan aamiaiskokki saapuu jo aamuviiden jälkeen valmistelemaan aamiaista ja leipoo päivän ensimmäiset sämpylät, joita on tarjolla koko päivän aina lounasajan loppuun saa

kka. Sämpylöitä paistetaan koko päivän tarpeen mukaan, joten leipäkorista löytyy aina tuoreita, ihania sämpylöitä. Aamiaisen valmistuttua uunista saadaan ulos myös tuoreet, alusta saakka itse leivotut, korvapuustit sekä voisilmäpullat. Rinkilämunkitkin paistetaan jokaisena aamuna, joten myös tuoretta pullaa löytyy joka päivä.

Vaihtuva menu – maukas ja mutkaton lounas

Helmikahvilan osaava ja monipuolinen ravintolapäällikkö laatii joka viikolle uuden, vaihtelevan lounaslistan. Menu sisältää aina keiton, kaksi lämmintä pääruokaa, kasvislisukkeen sekä useimmiten joko perunaa tai riisiä ja torstait ovat hernekeittopäiviä, tottakai! Runsaassa salaattivalikoimassa on sekä yksinkertaista vihersalaattia, että valmiita salaattisekoituksia, joissa usein proteiinin lähteinä papuja, kik-herneitä, tai vaikka fetajuustoa.

Lounas valmistetaan alusta asti itse Helmikahvilan keittiössä. Valmistuotteita emme juurikaan suosi! Olipa listalla silakkapihvejä, paneroitua broileria tai leivitettyä porsaanfileetä, ovat nekin useimmiten valmistettuja Helmikahvilassa ja tästä olemme aivan erityisen ylpeitä!

Lounaan kuningattarena on Helmikahvilassa aina tarjolla jälkiruokaa talon piirakoista marjakiisseleihin ja jäätelöön. Torstaisin on hernekeiton kaverina pannukakkua, kermavaahtoa ja hilloja. Erityisen suosittua on talon kanelinen omenahillo, jota usein kysytään myös kotiin vietäväksi ja sehän onnistuu, totta kai!

Helmikahvilan hävikki?

Olemme tarkkoja siitä, kuinka paljon ruokaa joutuu roskikseen. Lounaan menekkiä on toisinaan kovinkin vaikea arvioida, mutta olemme varautuneet ruokahävikkiin hyvin. Lounasruuasta ylimääräiseksi jäänyt ruoka myydään edullisesti ResQ-ruokapalvelussa heti lounaan jälkeen ja tämä palvelu onkin meillä hyvin suosittu. Näin ollen ruokahävikkiä tulee vain vähän ja suosittelemmekin aina valitsemaan lautaselle itselle sopivan määrän ruokaa, sillä lisää saa aina noutaa, jos vatsassa vaan tilaa riittää. Meillä saa santsata!

Kyllä – erilaiset ruokavaliot aina huomioituina

Helmikahvilassa huomioidaan gluteeniallergikot ja keliaakikot suorastaan loistavasti: lounaslistoillamme sekä vitriinintuotteiden valikoimassa on poikkeuksetta gluteenittomia vaihtoehtoja.

Lähes kaikki maitoa sisältävät tuotteemme ovat laktoosittomia. Aamiais- ja lounaslistoilla on aina merkattuina yleisimmät allergeenit: L=laktoositon, G=gluteeniton, M=maidoton ja VL=vähälaktoosinen. Mikäli tarvitset lisätietoa ruokien sisällöistä, kuten mausteista, on tietoa aina saatavilla keittiön henkilökunnalta. Joka päivä on tarjolla myös kasvislounas, joten kysythän rohkeasti!

Lounas Turku. Aamiainen Turku. TERVETULOA!

Palvelemme mielellämme.

YHTEYDET

Tuureporinkatu 11 20100 Turku

• asiakaspalvelu(at)helmikahvila.fi

• puh. 0400 208 178

Voit kirjoittaa meille myös täältä.